تحولات منطقه

مدیر کمپین معلولان گفت: به بهانه کمبود بودجه، معلولان پس از گذشت ۷ سال از ابلاغ قانون حمایت از معلولان، همچنان روی یک انگشت در حال چرخیدن هستند.

آزمون استخدام معلولان در بلاتکلیفی/ بیشتر معلولان در مصاحبه به علت معلولیت رد می‌شوند
عکس تزئینی است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

بهروز مروتی، فعال حقوق افراد دارای معلولیت و مدیر کمپین ۵ هزار نفری معلولان درباره موانع اجرایی نشدن ماده ۲۷ قانون حمایت از معلولان گفت: اگرچه طبق ماده ۲۷ قانون حمایت از معلولان، کمک هزینه معیشتی به میزان حداقل دستمزد سالانه به معلولان شدید، خیلی شدید، بدون شغل، درآمد و نیازمند تعلق می‌گیرد؛ اما به بهانه کمبود بودجه، معلولان پس از گذشت ۷ سال از ابلاغ این قانون، همچنان روی یک انگشت در حال چرخیدن هستند.

وی با اشاره به پیگیری‌های متعدد ادامه داد: علاوه بر این که قانون حمایت از معلولان از جمله لوایح اجرایی مورد تایید شورای نگهبان در مجلس بوده؛ برای این قانون بودجه در نظر گرفته شده بود. با این حال پس از گذشت بیش از ۶ سال از ابلاغ قانون در اردیبهشت سال ۹۷ ماده ۲۷ نه تنها از لحاظ پرداختی به طور کامل پرداخت نمی‌شود؛ بلکه برای خیلی از مشمولان نیز هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.

این فعال حقوق معلولان با اشاره به تجمعات اعتراضی افزود: علاوه بر این که یک روز از هر ماه سال گذشته به تجمع اعتراضی در سراسر کشور اختصاص داده شد؛ امسال نیز از ۴ ماه گذشته و همزمان با قضیه انتخابات ریاست جمهوری، اعتراضات کمپین معلولان نیز کار خود را مقابل مجلس یا سازمان برنامه و بودجه آغاز کرد و همچنان در حال پیشروی است.

مدیر کمپین ۵ هزار نفره معلولان با بیان این که هیچ وقت به تجمعات اعتراضی توجه نمی‌شود، اظهار داشت: یکشنبه ۱۱ آذر که آخرین تجمع اعتراضی روبروی مجلس انجام گرفت؛ با عدم پاسخگویی نمایندگان مواجه شد. همان روز طی یک راهپیمایی اعتراضی، این تجمع به سازمان برنامه و بودجه رسید و عدم رسیدگی مسئولان، دست ۸۰۰ معلول معترض را در حنا گذاشت.

مروتی با بیان این که آزمون استخدامی آموزش و پرورش برای معلولان بیشترین تعداد رد شدن را ثبت می‌کند، تشریح کرد: اگرچه آزمون استخدام و گزینش معلولان از جمله خدمات خوب دولت آقای رئیسی بود؛ اما همچنان نه تنها خیلی از افراد به دلیل معلولیت رد شدند بلکه بسیاری دعوت به مصاحبه نشدند و همچنین برخی دیگر در صف انتظار مصاحبه هستند. با این حال این آزمون‌ها که ۳ برابرظرفیت قبول شدگی و با احتساب سال‌های گذشته انجام می‌گیرد؛ مشکلاتی دارد که می‌توان به پای برگزار شدن برای نخستین بار گذاشت.

وی با بیان این که بیشتر افراد در مصاحبه حضوری به علت معلولیت رد می‌شوند، گفت: مطابق با قانون سه برابر ظرفیت، از ۱۲ هزار نفری که دعوت شدند تنها ۴ هزار نفر به استخدام در می‌آیند و به این ترتیب ۸ هزار فرد معلول در بیرون چرخه با دستی که از پا درازتر است منتظر فرصت شغلی می‌مانند.

منبع: خبرگزاری برنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.